top of page
CZ_Frieze-20.jpg

ST. JOHN'S TERMINAL FRIEZE

This installation, located in Google’s new 1.3m sq ft headquarters in New York City, is a celebration of the company’s new adaptive reuse strategies. Iconic details from New York City’s streets and subtle hints of Google’s brand intermingle to create a cohesive image representing their new presence in the city.

The shapes of the textured pieces loosely spell out Google and if you take a couple of steps back, the negative spaces will spell out “NYC”.

PROJECT TYPE
Exhibit Design

RECOGNITION

Finalist for NYCxDESIGN Awards 2024

DATE
2022–2023

ROLE
Senior Designer,
Production & Install Lead


TEAM
@GHD Partners
Jennifer Choi,  Design Director
Nada Ahmed, Project Manager
Brandon Canon, Senior Designer


Images courtesy of GHD Partners

For the textures, our intent was to create these larger than life almost exact replicas of iconic details that might not be recognized right away but will still give you the feeling of being on any NYC sidewalk.

IMG_5070_edited.jpg

BEHIND THE SCENES

Throughout the design process we worked closely with the fabricator to ensure we were able to achieve the level of detail we desired and that the shapes would feel as if we took them straight from the source. This included multiple finish tests, color matching, and scale and weathering adjustments.